Начало Акции Озеленяване пред Студентски исторически център – разкрасяването продължава

Озеленяване пред Студентски исторически център – разкрасяването продължава

ПечатЕ-поща

ozelenyavane studentski grad noemvri 1

Вчера участници в изграждането на Студентски исторически център – Студентски град засадиха четири дървета (две липи и брези) в градинката пред неговия вход. В обедното есенно време и при наличието на добро настроение поставянето на новорастящите дървета се оказа съвсем приятно занимание за Георги, Гери и Сашо.

ozelenyavane studentski grad noemvri 2

ozelenyavane studentski grad noemvri 3

ozelenyavane studentski grad noemvri 4

През дъждовната пролет малката поляна до блок 52 вече се снабди с рози, засадени от десетина студенти (Рози в мрачен майски ден) Жаркото лятото остави от грижливите ръце на студентите-доброволци нова алея и пейки, по които се преминава и отпочива с удоволствие (Поставихме пътеки на промяната в Студентски град). Предприетото истинско облагородяване и озеленяване на пространството за 2012 година щеше да е непълно без засаждането на младите дървета. За залесяването съдействаха с доброволно предоставяне на дърветата професионалистите в градинарството Марио Б. и Мимето. И както се казва, живееш пълноценно, ако си засадил поне веднъж едно дръвче.


Всички пропуснали през този делник заниманието могат да са сигурни: през идващата пролет усилията ни навън ще продължат. Началото на нов живот означава и непрекъснати грижи.


Утре от дърветата ще израсне гора, от желанието ни за нови подобрения – планина от радост и оправдано удовлетворение.