Начало Акции В ПОМОЩ НА СОФИЙСКА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ

В ПОМОЩ НА СОФИЙСКА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ

ПечатЕ-поща

„ПРИЗИВ” научи, че едно от училищата, което е заплашено със закриване, съобразно с указанията на Световната банка и нейната програма „Сатър”, е Софийска техническа гимназия (СТГ). Целта е да се заграби имотът на СТГ, намиращ се на изключително апетитно място – на кръстовището на бул. „Ал.Стамболийски” и ул. „Опълченска”, срещу софийския Мол. Учителите, родителите и учениците все пак са успели да извоюват прием и за учебната 2008/2009 г. (който първоначално е бил отказан от МОН като първа крачка към ликвидирането на СТГ). „ПРИЗИВ”, който беше изготвил подробен план за организиране на кампания за спасяване на училището, реши засега да ограничи помощта си за СТГ с разлепяне на официално издадения плакат, обявяващ прием за ученици след 7 и 8 клас за специалностите „Машини и системи с ЦПУ” и „Машини и съоръжения за обработка на металите”.
В края на юни – началото на юли дейци на „ПРИЗИВ” залепиха десетки плакати в София: в района на Семинарията, хотел „Хемус”, пазар „Иван Вазов”, кв. „Емил Марков”, жк „Борово”, пазар „Красно село”, , пазар „Георги Кирков”, жк „Младост”, Централна гара, кв. „Банишора”, Красна поляна, Западен парк, автогара Овча Купел, „Руски паметник”, „Петте кьошета”, „Лъвов мост”, площад „Македония” и др.
Надяваме се наесен заедно с учители, ученици и родители да отпразнуваме подобаващо 125-годишния юбилей на най-старото техническо училище на Балканския полуостров.