Обратно   Форуми > Общ форум > Смях
Смях Хумор и сатира

Thread Tools Display Modes

Остави ги- глупаци
Старо 15th August 2008, 22:08   #1
venko
Administrator

venko's Avatar

venko is offline
Съобщения: 721
Изпрати съобщение по ICQ до venko Изпрати съобщение по Skype™ до venko
Wink Остави ги- глупаци

Прибирам се вкъщи и от вратата нашите ме почват къде съм бил досега:

- Бях на сбирка на ПРИЗИВ, обсъждахме проблемите на образованието- как то да стане наистина безплатно, качествено и общодостъпо за всички. И как всички учащи се да се обединим около една идея, да се солидаризираме един с друг и да се научим да отстояваме правата си.

- Ти луд ли си?! К’ви права, к’во безплатно образование, и к’ва е тая солидарност! Къде ще ми ходиш да бунтуваш народа, да го караш да се бори за права. Човек за човека е вълк, а преклонена глава- сабя не я сече. Бъди единак, скатавай се и ще допълзиш до някоя службица. Освен това за какво ти е безплатно, че и качествено образование- да си видял някой с образование да е прокопсал- една чистачка в МОЛ-а взима повече от един професор, а пък ако заминеш на бригада, направо ще си баровец. Не ти трябват безплатни неща- те са некачествени. Любов, съвест, родолюбие- това са все измишльотини.

Ами ако след време, някой работодател разбере, че си изразявал своето мнение, вместо да изпъняваш к’вото ти кажат, и на всичкото отгоре караш останалите да искат повече- нали няма да те вземе на работа.

Забраняваме ти да ходиш в ПРИЗИВ.

На другия ден, се прибрах у нас на зиг-заг и хълцукайки обясних какво съм правил:

- Бях на детска дрискотека. Преди това се напихме в градинката, ама влязохме вътре. Не стоях много, щото ми бяха свършили цигарите. Навънка един съученик ми предложи джойнт, ама преди да му отвърна, повърнах, след което се сбихме. После се разбягахме кой- откъде е, щото се появи един полицай и току виж ме задържал, че съм се разбунтувал нещо...

- Браво! - плеснаха с ръце нашите. - Бяхме се уплашили, че пак си с ония глупаци от ПРИЗИВ да обсъждате как трябва да се възстановят спортните площадки в училищата и колко е хубаво да скиторите по баирите на чист въздух. Сега сме спокойни, че вече и ти си като другите- съвсем обикновен...

Last edited by venko : 15th August 2008 at 22:11.
  Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Правила на публикуване
You may не post new threads
You may не post replies
You may не post attachments
You may не edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML кодът е Off

Времето е настроено по GMT +2. В момента е 19:53.

© priziv.org. Всички права запазени.