Обратно   Форуми > Общ форум > Проблеми
Проблеми Всякакви проблеми свързани с обществото

Отговори

Thread Tools Display Modes

КНИГА ЗА ПОСЛАНИЯ ДО КОСТАДИНА КУНЕВА
Старо 10th April 2009, 22:16   #1
ekii_13
Старши потребител

ekii_13's Avatar

ekii_13 is offline
Съобщения: 231
По подразабиране КНИГА ЗА ПОСЛАНИЯ ДО КОСТАДИНА КУНЕВА

Понеже няма как да обиколим всички, за да оставят своите послания до Костадина в хартиената книга, решихме да направим и електронен вариант. Впоследствие написаните на форума послания ще бъдат преписани и в книгата. Тук ще кача и досегашните написани такива:

Здравей, Костадинке,
Аз съм студент в София. Моето ежедневие е свързано с това да гледам хора, млади неентусиазирани и обладани от обществените навици и интереси. Не мога да си представя през какви изпитания на волята си преминала, но съм сигурен, че си един жизнен човек, борбен. Запознат съм с много от това, което си преживяла. Респект, преклон и нека не позволяваш волята ти за живот да угасне! Ние, аз лично, сме с теб!!!

Радко Г. 8.03.2009г

Не сте сама!
Георги К.

Остани жива и силна!
Желая ти щастие!

Жана К.

Костадина, бъди силна, любовта ще победи! Ние всички сме с теб, дори тези, които заради страха и съсипването не дойдоха.

Ади

Костадина, ти си една от малкото българки в последно време, които са ме накарали ДА СЕ ГОРДЕЯ! Ти си гордост за трудещите се жени и пример за нас. НАПРЕД В БОРБАТА, НИЕ ЩЕ Я ПРОДЪЛЖИМ!

Виолета И.

Битката, която си повела, е вдъхновение за много хора. Не се предавай!

Ангел

С това, което направиха, показаха само, че се страхуват от теб! Не спирай!

Наско

Костадина, бъди спокойна! Тези, които се борят за свобода, равенство и човешки права, не остават забравени!
Мишо

Костадина, твоята борба не остана напразна, твоят повик към онеправданите да отстояват правата си не остана нечут! Ти си герой на синдикалната борба в световен мащаб. Твоят подвиг ни дава нови и нови сили да се съпротивляваме на посегателствата върху правата на хората, включително и на най-исконното човешко право - правото на живот!
От една признателна жена, студентка, синдикалистка. Завинаги ще останеш символ в борбата на трудещите се жени!

Катя 8.03.09г

Костадина, поздрави от мен, студент! Твоите престъпни работодатели се опитаха да те унищожат, примерът ти за нас не може да бъде унищожен! Борбената ти воля е вдъхновение за нас, организираните студенти в България. Синдикален деец в твое лице - това звучи гордо!
Да живее борбата за по-справедливо образование и здравеопазване!
Да живее студентството и работничеството на народа!
Ние сме с теб и ти си с нас!

8.03.09г. Сашо

Костадина, здравей!
Бъди все така силна и борбена. Всъщност ти победи! Показа ни на всички нас какво означава да бъдеш истински Човек. Да се бориш срещу неправдите и да вдъхновяваш останалите. Всеки път, когато аз или някой си помисли, че "нямаме време" и сме "много изморени" и "няма как да стане", ще се сещаме за теб и твоя Пример. Ти всъщност ни вдъхна вяра - че няма невъзможни неща, че статуквото може да бъде променено, че всичко е в наши ръце, просто трябва да си повярваме.
Костадина, ти ни вдъхнови. Твоят пример ще ни води до Победата и след това. Образец на истинския човешки дух - никога не падащ на колене пред неправдите. Искам да ти пожелая здраве на теб и на сина ти. Вярвам, че на добрите хора като теб няма да се случват само злини. А ти си един от на-добрите - Майка и Човек!

Завинаги с теб и твоя пример
Венко Д.
8.03.09г

Костадина, здравей!
Поздрави от София. Ти не си сама!!!

Петър

Здрасти, Костадина!
Поздрави и от мен - Георги.
Това, което правиш, е за всички нас.
Благодаря

Костадинке, солидарни сме с теб и твоята борба. Поздрави и не се предавай
Поздрави от ученическото крило на ПРИЗИВ

Д. Т.

Мила Костадина,
твоята борба е най-мощният символ на всички прогресивни, анти-авторитарни, женски и синдикални движения в света! Много те обичаме и много ни боли заради нещастието, което ти се случи! Направихме протестно шествие на 8-ми март в знак на солидарност с борбата на всички трудещи се жени по света. Дойдоха по-малко хора, отколкото очаквахме, но това не е чак такъв проблем, защото натоварихме 8-ми март със съвсем различен от обичайния смисъл (знаеш - цветя, парфюми и други патриархални глупости) и много хора видяха, че и друг осми март е възможен. Например, скандирахме "8-ми март не е празник, а ден за борба!". Знам, че пътят е дълъг и труден, но имаме ли друг избор освен да се борим? Аз мисля, че не. И ти благодаря, че с твоите действия ми доказваш всеки ден, че не греша!
Пожелавам ти бързо възстановяване - не само във физически смисъл - знам, че след нападението сигурно ще е трудно да се върнеш на фронта, но знай, че не си сама и никога няма да бъдеш. Поздравявам и семейството ти и им желая да са силни.
С много обич,
Жана, София

Поздравявам те за смелостта, Костадина

Райна, София

Трябва да знаете и да сте сигурна, че вие сте част от истинското лице на живия живот, че това лице трябва да се показва, не да се крие и мълчи!
Пожелавам Ви успешно възстановяване, лична сигурност, щастие.

с уважение към Вас и към делото Ви
Станимир

Солидарни сме с вашата борба. Не сте сама в нея. По целия свят има събития във ваша подкрепа! Пожелавам ви бързо да се възстановите и кураж със синдикализма!
Искър

Всеки ден е битка, понякога печелиш, понякога губиш, но най-важното е да продължаваш да се бориш в името на това, в което вярваш. Само истинската вяра те прави печеливш. Не спирай да вярваш!
Лилия

Заслужаваш невероятно голямо уважение! Моето го имаш, надявам се и всички други да ти отдадат заслуженото! Цанко

Възхищавам се на смелостта ти. Бързо оздравяване.
Красена

Живота е борба, борбата продължава. Връщане назад няма и пътят е само напред. Не си сама - ние сме с теб и сме съпричастни с теб. Скорошно възстановяване и само напред.
Фими

Не мога да си представя какво сте преживели, не мога дори да кажа, че бих имала смелостта да направя това, което Вие сте направили...
Мога само да благодаря и да се възхищавам на силата и смелостта Ви!
Надявам се, че един ден ще имам шанса да се запознаем лично, за да Ви благодаря.

Михаела

Дано саможертвата ви не остане незабравена. Бързо и успешно оздравяване
Андрей Г.

Много е лесно да загубиш вяра във всичко истинско, когато поостанеш и поживееш в България след 22 години още 1-2 години. Случването на абсурдни, уязвяващи човешкото неща, е ежедневие. Благодаря ти за това, чене си приела недопустимото за допустимо. Благодаря ти! Желая ти отново да се чувстваш пълноценна и да започнеш да се усмихваш отново. Обичаме те!
Невена Р.

Нека вярата ви дава сили в борбата!
Янко

"Нашата цел е не само да дадем на работника хляб. Той има правото не само да живее достойно, но и да вкусва от културата, която човечеството векове наред е създавало"
Костадина предствавлява онази жена, която представлява чистия, неопетнен синдикализъм.

Ж. Д.

Вярвам, че смелостта, отдадеността и саможертвата ти ще бъдат пример и ще дадат вяра на всички трудещи и борещи се за свобода, справедливост и достоен живот.
С благодарност и пожелания за бързо оздравяване.

Ивайло Ц.

България е с теб!
Х. Л.

Твоята дейност е вдъхновение за младите и борбени българи, които вярват, че България е тяхната родина и единствен дом.
Златина

Last edited by ekii_13 : 24th July 2009 at 18:04.
  Reply With Quote

Старо 10th April 2009, 22:39   #2
ekii_13
Старши потребител

ekii_13's Avatar

ekii_13 is offline
По подразабиране

Успех в борбата!
мл. серж. А.

Няма да забравим! Няма да простим! Не се предавай и не изоставяй трудещите се !
Ал. А.

Борбата продължава!
Приеми нашата закъсняла солидарност от България!

Иво

Възмездието предстои.
Милен

Продължавай напред!
Н. М.

Ако знам нещо, то е, че човешкият дух и воля не знаят предел. Желая ти сила и кураж, не се предавай, бори се и знай, че не малко хора са съпричастни към ставащото с теб.
К. А.

Страданието ти не е било напразно. Има справедливост!
Тодор и брадчеда

Last edited by ekii_13 : 24th July 2009 at 18:02.
  Reply With Quote

Старо 24th July 2009, 17:55   #3
ekii_13
Старши потребител

ekii_13's Avatar

ekii_13 is offline
По подразабиране

Ние сме с теб! Солидарност!
Бързо оздравяване!
Лилия Ц.

Ще те следваме
Виктор

Винаги ще сме с теб и ти с нас!!!

С възхищение от способността да се устои на конформизма!
(а той е мощен и е навсякъде)
Ирина

С ТЕБ СМЕ!!!
АК-47

Тоз, който падне в бой за свобода
делото му не умира!
(Ако това е някакво утешение...)
Със солидарност и уважение,

Златко

Солидарността на народите е оръжие срещу властта!!!

Възмездието е и за анонимните злодеи.
Ярослав

Солидарност с теб, Костадина. Скорошно оздравяване

Твоят начин да се бориш, твоето съзнаване на света и мястото на жената, майката, любимата, дъщерята в него и в борбата за по-добро бъдеще са пример за нас.

Костадина, ние сме с теб!

Най-добрата съпротива срещу произвола на капитала, от който пострада Костадина, е да премахнеш самото господство на капитала.

Здравей, Костадина.
Ти си една достойна жена, защитаваща както своите, така и интересите на всички трудещи се жени.
Твоят пример за борба няма да бъде забравен.
Ние сме с теб.

Георги

Здравейте, Костадина!
Насилието, извършено върху Вас, е чудовищно; искрено се надявам виновниците да бъдат строго осъдени, а Вие да се възстановите и животът Ви да потече по-спокойно и усмихнато.
Искрено се надявам да се стабилизира и състоянието на Вашето дете! Дано в страната ни нещата се оправят и Вие и синът Ви останете да живеете и работите в родината си срещу достойно заплащане и сигурност!

Б., 14.07.09г

Пожелавам ви пълно възстановяване. Бъдете все така силна и смела. Извървяла сте трудния път, понесла сте неимоверни страдания, но трябва да знаете, че сте влязла в сърцата на много хора. Не се предавайте когато ви е особено трудно, дори непосилно, мислете за семейството и сина си, че ще бъдете скоро отново при тях.
14.07.09г

Здравей Костадина,
Крепко ти стискаме ръка и ти пожелаваме скорошно оздравяване. Не е вярно, че България не се интересува от теб. Трудова България е зад теб, но нейният глас не се чува, а буржоазна България мрази теб и всички като теб.

П. Г.

Възхищавам се от направеното от вас, ще ми бъде пример за вярност към една идея.
К. И.

Солидарен съм със самоотвержената борба на Костадинка и минавам на нейна страна
В. И.

Ти ни даде толкова много...
Ти ни показа КАК,
Ти ни показа ЗАЩО...
Твоят пример ни направи по-смели, по-сплотени, по-твърди, по-решителни, по-човечни...
Благодарим ти за всичко...

Борис

Не съжалявай, че годините минават. Човек не може времето да спре. Най-хубавите спомени остават и с тях човек живее по-добре!
P.S. Надеждата крепи човека!

Мартин

Животът често ни наранява, но когато човек е силен, борбен и добър като теб, той ще успее да загърби страданието и да продължи напред.
Явор

Last edited by ekii_13 : 24th July 2009 at 18:02.
  Reply With Quote
Отговори

Thread Tools
Display Modes

Правила на публикуване
You may не post new threads
You may не post replies
You may не post attachments
You may не edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML кодът е Off

Времето е настроено по GMT +2. В момента е 21:07.

© priziv.org. Всички права запазени.