Начало Раздели Изкуство Остави ги – глупаци

Остави ги – глупаци

ПечатЕ-поща

/Случка от нашата действителност/

Прибирам се вкъщи и от вратата нашите ме почват къде съм бил досега:

Бях на сбирка на ПРИЗИВ, обсъждахме проблемите на образованието как то да стане наистина безплатно, качествено и общодостъпно за всички. И как всички учащи се да се обединим около една идея, да се солидаризираме един с друг и да се научим да отстояваме правата си.

Ти луд ли си?! К’ви права, к’во безплатно образование, и к’ва е тая солидарност! Къде ще ми ходиш да бунтуваш народа, да го караш да се бори за права. Човек за човека е вълк, а преклонена глава сабя не я сече. Бъди единак, скатавай се и ще допълзиш до някоя службица. Освен това за какво ти е безплатно, че и качествено образование да си видял някой с образование да е прокопсал една чистачка в МОЛ-а взима повече от един професор, а пък ако заминеш на бригада, направо ще си баровец. Не ти трябват безплатни неща те са некачествени. Любов, съвест, родолюбие това са все измишльотини.
Ами ако след време, някой работодател разбере, че си изразявал своето мнение, вместо да изпълняваш к’вото ти кажат, и на всичкото отгоре караш останалите да искат повече  нали няма да те вземе на работа.
Забраняваме ти да ходиш в ПРИЗИВ.

На другия ден, се прибрах у нас на зиг-заг и хълцукайки обясних какво съм правил:

Бях на детска д(р)искотека. Преди това се напихме в градинката, ама влязохме вътре. Не стоях много, щото ми бяха свършили цигарите. Навънка един съученик ми предложи джойнт, ама преди да му отвърна, повърнах, след което се сбихме. После се разбягахме кой-откъде е, щото се появи един полицай и току виж ме задържал, че съм се разбунтувал нещо...

Браво! плеснаха с ръце нашите. Бяхме се уплашили, че пак си с ония глупаци от ПРИЗИВ да обсъждате как трябва да се възстановят спортните площадки в училищата и колко е хубаво да скиторите по баирите на чист въздух. Сега сме спокойни, че вече и ти си като другите съвсем обикновен...