Начало Раздели Младежта и образованието Освен с изпит по скайп в университет ще се влиза и с „Каунтър страйк” 2

Освен с изпит по скайп в университет ще се влиза и с „Каунтър страйк” 2

ПечатЕ-поща

counter sti

След като Нов български университет оповести пред медиите,че започва прием на студенти с изпит, проведен по скайп , останалите висши институти решиха, че е крайно време да се отърсят от консерватизма и да намерят атрактивни форми за привличане на нови възпитаници.
Завчера например се разбра, че Техническият университет ще набира своите възпитаници в турнир по „Дуум" 3 или „Каунтър страйк" 2 в зависимост от желаните специалности.
Музикалната академия пък въвежда изпит по скоростно теглене на MP3-ки от интернет и създаване на плейлисти за уинамп.
 
По-трудно ще се влиза със специалност българска филология в Софийския университет. За там студентите ще представят своите статути от последните 6 месеца във Фейсбук. Специална комисия ще оценява стила, правописа и ще отсява бъдещите филолози.
В УНСС ще се влиза направо без приемен изпит, преподавателите даже обмисляли изпитите изобщо да бъдат премахнати, за да спре корупцията в този така желан институт.
 
Леки притеснения настанали в Университета по архитектура,строителство и геодезия. Представители на олдскул ядрото отишли при ректора и казали - ама как така без изпити и при нас, нали после ще има проблеми със сградите, които нашите възпитаници проектират. А ректорът невъзмутимо им отвърнал - а как според вас са се появили архитектурни шедьоври като наклонената кула в Пиза.
Най-интересно било на приема за футболни треньори в НСА. Там бил зададен неразрешимият казус: ”Колко футболисти на Видима-Раковски трябва да бъдат изгонени, за да може ЦСКА да победи в мача помежду им”.
Всички кандидати били скъсани и поради тази причина сега ще се провежда нов изпит при облекчени условия.