Начало Раздели Солидарност Послание на Костадинка Кунева до Студентския исторически център

Послание на Костадинка Кунева до Студентския исторически център

ПечатЕ-поща

Публикуваме посланието на Костадина Кунева, станала символ на борба срещу несправедливостите и човешко достойнство в България, Гърция и по целия свят.

 

kostadina kuneva

Костадинка Кунева е историк по образование. Принудена е от обстоятелствата дълги години да живее и работи в Гърция. Заради своята активна синдикална дейност тя беше нападната от неизвестни наемници в кр. 2008 г. Възстановявайки се бавно и мъчително от жестокото покушение, претърпявайки редица операции, К.Кунева не спира да се интересува и да следи случващото се в родната й страна и по света. Научавайки за създаването на Студентския исторически център, тя реши да подпомогне неговото развитие с парично дарение в размер на 156 лв. Заедно с дарената от нея сума, К.Кунева изпрати кратко послание до участниците в СИЦ. Ето неговия текст:

"Поздравявам всички инициатори, които са работили около организирането на идеята за създаване на Исторически център в Студентски град! Поздравявам всички, които се включиха в подготовката на сградата с труд и усърдие! Тези хора дадоха един златен пример на нашето общество. Няма какво да чакаме някой да ни създава или организира това, от което имаме нужда, ние сами можем да се справим, само трябва да загърбим егоизма и да мислим с обич за всичко, което се случва в живота ни.

Много ще се радвам да научавам и за други такива прояви на младите хора в България. Мисля, че ще има още по-голяма подкрепа, една следваща нова идея.

След като вече е готов центърът, ще е много необходимо да го пазим и развиваме!

Дано този жест не се забрави, дано този жест се възприеме и усвои от повече младежи, за да стане новото общество по-задружно, по-човешко и по-богато на обич !

С приятелски поздрав: Костадинка Кунева"