Начало Раздели Студенти 14 януари – тъжно, грозно но не и неочаквано

14 януари – тъжно, грозно но не и неочаквано

ПечатЕ-поща


Т.нар. „национален протест” на 14-ти януари, напълно според очакванията ни, бе едно тъжно зрелище. Шайка футболни и „национално отговорни” лумпени плюс най-закоравелите реститути от ДСБ наистина сътвориха едни от най-грозните сцени, както се бяха заканили, „в полза на България”. Да, техните гаменски действия бяха от полза на България на мутрите, наркопласьорите, сутеньорите и цялата останала богаташка паплач, която управлява държавата. Но те не бяха от полза на студентите, природозащитниците и всички останали недоволни, които бяха дошли да протестират.

Както предвиждахме, протестът така и си остана с неясен характер и цели – това беше причината да се съберат едва малко над 2000 души – безформена тълпа, която не знаеше нито какво иска, нито как да го постигне.

Полицията майсторски се възползва от слабата организация на протеста, превръщайки го в насилническа акция с предизвестен победител.

Целта беше да се всее страх сред младежта и тя да не смее повече да протестира. Дали тази цел е постигната, бъдещето ще покаже.

Същевременно „Призив” успя да изпълни поставените си цели за 14-ти януари: бяха раздадени десетки копия от бр.4 на бюлетина (посветен почти изцяло на проблемите на Студентски град), свързахме се с нови колеги, формирахме студентско-ученически блок сред протестиращите, който издигна обичайните си лозунги: „Студентски град – на студентите!” и „Стига реституция!”.

14 yanuari 2009

Оттук-нататък ние преустановяваме всякакво участие в продължаващите дясно-радикални циркове пред парламента. Целта ни в тази кампания, започнала от средата на декември 2008г. беше и си остава една – да върнем Студентски град на студентите. Следващата наша акция ще бъде там, откъдето започнахме – в Студентски град, сред самите студенти.

Повече информация за тази акция очаквайте до края на седмицата.