Начало Раздели Студенти На вниманието на колегите от бл. 23 на Студентски град

На вниманието на колегите от бл. 23 на Студентски град

ПечатЕ-поща


Уважаеми колеги от бл.23,

Излагаме ви намеренията на община „Студентска” за квартала ни и пространството до общежитието според Подробен устройствен план (ПУП).

Вашият блок, колеги, е без съмнение един от най-потърпевшите в района (а може би и в целия Студентски град) от незаконното и безугледно строителство до момента!

• цялото пространство до завоя на ул.”Акад.Б.Стефанов” (авт.№94 и 280) е било зелена площ, а сега там са 3-етажна жилищно-офисна сграда и готов 5-етажен блок. Даже и поляната зад него се предвижда като площ за усвояване

• посока 22 блок: извън норми и незаконна без съмнение е триетажната къща с казиното; заедно с нея може да бъде оспорено от вас и вече изградения 3-ет. блок на същата линия

• обектът, чиито основи се наливат пред самия вход на общежитието, въобще не подлежи на съмнение по отношение на законост- трябва да се поиска негово премехване/замразяване

• спиране на строителството трябва да се поиска и за зариващия с пръст фасадата на блока обект до сладкарницата; недопустим е и обектът, който искат да построят на самия ъгъл- на мястото на спирката на автобусите! 
  pup studentski grad 23 blok
Това е само малка част от новите обещани от общината сгради. Цялостната картина в Студентски град изглежда безнадеждна. Но готови ли сме да сведем глави, примирявай ки се с провеждания геноцид над студентите?

Нека започнем борбата ни за по-добра среда за живеене- обликът на Студентски град го определяме ние! Напиши своята жалби и се свържи с нас!

От 30 януари 2009г. да края на февруари може да се обжалва новият Подробен устройствен план (ПУП) на Студентски град! Жалбите се подават в районната община.

www.priziv.org  Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.