Начало Раздели Студенти НАШАТА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО 14-ти ЯНУАРИ

НАШАТА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО 14-ти ЯНУАРИ

ПечатЕ-поща

НАШАТА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО 14-ти ЯНУАРИ:

ЩЕ УЧАСТВАМЕ, НО НЯМА ДА СМЕ СЪОРГАНИЗАТОРИ

Във връзка с обявения от СРОКСОС Национален протест на 14-ти януари, ние, активистите на Студентско-ученическо движение „Призив за образование” заявяваме следното:

Ние решихме да участваме в протеста. Това ние ще направим само като участници, НО НЕ и като съорганизатори, както беше на протеста на 19 декември 2008г.

Не можем да бъдем съорганизатори в мероприятие, решението за което, като дата, характер и цели, беше взето без никой да се допита до нас. В крайна сметка към протеста се присъединиха редица съмнителни субекти, някои от които са се заканили, че „на 14-и ще се случат едни от най-грозните сцени в полза на България”.

Ние все пак ще участваме в протеста, тъй като колегите от СРОКСОС и ГСЗССГ продължават да отстояват подкрепените и от нас искания по отношение на Студентски град. Ние сме длъжни да бъдем там, от самото начало до края на протеста, за да помогнем на колегите от СРОКСОС и ГСЗССГ в отстояването на нашите общи студентски искания, а и заради самите студенти, които, поради една или друга причина ще дойдат на протеста. Много хора от управляващите и от т.нар. „опозиция” вероятно искат да ни видят разделени, но на 14-ти ние ще бъдем ЗАЕДНО с колегите от СРОКСОС и ГСЗССГ, и отново ще поискаме Студентски град да се върне на студентите и да се изгонят наглите реститути оттам.

Смятаме, че независимо от резултата от протеста на 14-ти януари борбата за Студентски град едва сега започва, тя ще бъде ПРОДЪЛЖИТЕЛНА и ще изисква усилията освен на нас, СРОКСОС и ГСЗССГ, още и на всички останали студенти от Студентски град.

МУТРИТЕ ВЪН ОТ СТУДЕНТСКИ ГРАД!

СТУДЕНТСКИ ГРАД – НА СТУДЕНТИТЕ!