Начало Раздели Студенти Пътеводител в Студентски град

Пътеводител в Студентски град

ПечатЕ-поща
studentski-gradСтудентски град е изключително посещавана и желана туристическа дестинация. Това, което привлича посетителите в китния софийски квартал, е невероятната смесица от красива природа и екстремни изживявания. Иска Ви се да наминете? Ето още подробности!

  За начало е хубаво да знаете, че едно от най-големите удоволствия е да се скитате из междублоковите пространства. Там вродените Ви сетива на откриватели ще се изострят, защото можете да попаднете на какво ли не - от изхвърлени гардероби, през обувки, та чак до буркани с неизвестно съдържание. Недоброжелателите казват,че това е мръсотия...долна инсинуация! studentski-grad-1Когато туристи минават през фонтан,оставят в него монети, нали? А когато студенти минават през Студентски град, оставят част от душата, общежитието и дори остатък от храната си (предимно опаковката, но жестът е важен). Най-добре е да дойдете през есента, когато има силни ветрове. Тогава пъстроцветни найлонови торбички засядат в клоните на дърветата и създават предпразнично настроение. Сигурно дори и Кристо Явашев не би се сетил за подобно оригинално решение... Но такива са студентите - с развито въображение и нестандартен подход. Те са измислили даже как да се чувствате у дома си в Студентското градче - когато крачите по улиците, Вие стъпвате по мек килим от флаери, допринасящ за уютната обстановка.

   Разбира се, не може да пропуснете и разнообразната фауна в кампуса- кучетата са в изобилие,вървят в комплект и с малки сладки яйца на кучешка тения, бълхи и други екстри. Ако кучето е приятел на човека,то в Студенстки град ще намерите много нови приятели. studentski-grad-2Възможно е те до такава степен да се привържат към Вас,че да Ви преследват масово, само и само да имат контакт с Вас. Освен това, не бива да се смущавате,че често тяхното свърталище е около детските ясли срещу „Баба Яга" - това е част от възпитателния план - децата от малки трябва да се учат да обичат животинките. Като стана дума за животинки, пригответе се в случай че отседнете в двойна/тройна стая в общежитие, да имате по-голяма компания съквартиранти от очакваното - винаги има място за няколко весели хлебарки.

   Интересна особеност на кампуса е, че цялото му устройтво се стреми да НЕ натоварва интелектуално студентите. Ето защо няма да намерите книжарница, където се продават КНИГИ (има само такива за канцеларски материали), нито пък нормална библиотека или читалня. Безсмислено е да ги търсите.

   След като сте поогледали обстановката навън и сте оставили багажа си в общежитието,вероятно ще усетите глад. Тогава е момента да предприемете предизвикателството на живота си и да се запътите към "Манджа Стрийт". Имайте предвид,че се захващате с екстремно изживяване с неизвестен край, тъй като ще проверявате максималния капацитет на поносимост на стомаха си. Ако все пак издържите (Браво!), значи е дошъл ред за тест на черния Ви дроб. Не бива да го пренебрегвате... За тази цел идете на запой в дискотека. Къде? Няма особено значение - почти насвякъде е еднакво. Сърцата на академичната младеж туптят в ритъма на едни и същи родни песни, гърлата обръщат едни и същи количества водка/уиски, на дансинга се кършат едни и същи нагиздени девойчета, и изненадващо - пред погледите на едни и същи важни батковци с ланци... Името на заведението е просто за разнообразие.

      Е, хареса ли Ви? Искате да поостанете малко? Да, нали - например 5 години? Идеално се получава,тъкмо между другото ще получите и бонус- сертификат за редовни туристи... така де, диплома за висше.

P.S. Далеч съм от мисълта, че всички студенти са еднакви. Този текст се посвещава на тези от тях, които следват мотото: „Не съм оттук и съм за малко".

   С любезното съдействие на отвратителните условия за учене и живот в Студенстски град.


 Лина

  studentski-grad-3