Начало Раздели Студенти Самозвани лидери се подиграха с една човешка трагедия

Самозвани лидери се подиграха с една човешка трагедия

ПечатЕ-поща

Шествието, свързано със смъртта на студента Стоян Балтов бе организирано от инициативен комитет от близки, СРОКСОС, Призив и други неправителствени организации и движения. Това стана по молба на брата на убитото момче, отправено към председателя на СРОКСОС, с който са близки приятели и дългогодишни колеги. За всички нас скърбящия брат е главен инициатор на това шествие, а ние помогнахме да се изпълни неговото желание за справедливост и отговорност. Неколкократно Борислав Балтов, въпреки мъката си, изразява благодарности към инициативата ни, което за нас е най-голямата награда от положените усилия.


Три поредни безсънни нощи нашата инициативна група изготвяше плакати и материали, разпространяваше ги из Студентски град и университети. Колективно изготвяхме прессъобщения, покани и искания. Организирахме маршрут на шествието, издействахме разрешение за мероприятието (все още сме законова държава).


Въпреки това след като цялата организация бе поета от нас, самозвани лидери от Студентския съвет на МУ и техния ректор успяха да "убедят" медии и общество, че те са организаторите. Регионалния кмет, чрез провокатори и ласкави думи успяха да заблудят афектираните съученици и състуденти на убитото момче, че инициативният комитет преследва изцяло политически цели. Професионалният провокатор в сив шлифер на около 40- годишна възраст се представи за "приятел" на загиналото момче и започна агресивни действия срещу членове на нашата инициативна група. Тези сцени успяха да заблудят неколцина, но всички останали бяха тук за да изразят своя гняв от случващото се в Студентски град и цялата държава.


Бихме искали да попитаме дали Студентския съвет на МУ и техният Ректор познават и спазват закони и Конституция на Република България и дали, след като извличат дивиденти от чуждо нещастие, могат смело да застанат пред съда и да обяснят как са организирали незаконно мероприятие, без да имат разрешения и организационни приготовления за това.


Разрешения, като тези, които имат ИСТИНСКИТЕ организатори:


Ние сме горди, че нашия инициативен комитет, както и хилядите присъстващи студенти не се подадохме на провокации и почетохме паметта на нашия колега. Заявихме и твърда позиция, че искаме "СТУДЕНТСКИ ГРАД - ЗА СТУДЕНТИТЕ".


Меките и неадекватни изказвания на подкупените студентски деятели и псевдо-приятели на Стоян не бяха чути от никого. Това са хора без глас и позиция, хора, които чрез дългогодишни пасивни действия създадоха предпоставки за тази трагедия. Това са хора, които нямат смелост да поискат законово разрешение да организират дори пикник в двора на университета си.


Ние няма от какво да се срамуваме, нека се срамуват хората, извличащи дивиденти от чуждото нещастие и истинската съпричастност.


Нашия сработен екип продължава да действа и да изисква действия и отговори от всички отговорни държавни институции за липсата на законност и справедливост.


БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ! ВИЕ НЕ СТЕ АЛКОХОЛОЦИ, НАРКОМАНИ, ПРОСТИТУТКИ - КАКВИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ ПРЕДСТАВЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ - ВИЕ СТЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.