Начало Раздели Студенти Трета седмица промяна няма!

Трета седмица промяна няма!

ПечатЕ-поща
СТУДЕНТСКИ ГРАД - 
НА СТУДЕНТИТЕ!
Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица  промяна няма! 
Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

ПЕТЪК, 19.12.08г.
Елате на протестно шествие!
Начало: Студентски град, Зала “Христо Ботев” от 11.00 часа 

www.priziv.org               www.sroksos.org

Колеги,
 
На 5.12.08г. в Студентски град беше жестоко убит нашият колега Стоян Балтов. Побоят, довел до смъртта му, е нанесен от пияни младежи – нестуденти. Първата логична чисто човешка реакция е да поискаме най-тежко наказание за извършителите. Трябва да ни стане ясно обаче, че този случай на посегателство върху най-исконното човешко право – посегателството върху живота на един млад човек, не е прецедент в Студентски град. Това е ежедневие! Ние питаме къде са отговорните държавни институции, позволили да се стигне до превръщането на университетския кампус в сборище на представители на криминалния контингент; в хазартен център; в център за забранени от закона “услуги” като проституция, предлагане на наркотични вещества и т.н.; в “българския Лас Вегас”?!?!
Опитите за дискусия с властимащите се провалиха главоломно поради тяхната незаинтересованост към студентските проблеми или именно заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения. Явно управниците имат нужда от напомняне чии интереси са длъжни да отстояват – на обществото или на конкретни бизнес олигарси  с дълбоки джобове.
Сега всичко зависи от нас – ще позволим ли и този път да се размине на виновните? Ще сведем ли кротко глави, молейки се следващият път да не сме ние потърпевши?
НЕ!
Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички:
 
СТУДЕНТСКИ ГРАД Е НА СТУДЕНТИТЕ!
 
ВЪН МУТРИТЕ ОТ СТУДЕНТСКИ ГРАД!