Начало Раздели Студенти Успешна лекция в СИЦ

Успешна лекция в СИЦ

ПечатЕ-поща

sivilov

На 21.01.2014 г. в Студентски исторически център се състоя лекцията на д-р Александър Сивилов по темата на издадената му монография „Първият 11 септември. Чили 1973-1993”. Събитието беше посетено от над 20 души – студенти и интересуващи се от историята на Латинска Америка. Лекторът разказа за историята на Чили и предпоставките, довели до разигралите се политически събития преди, по време и след управлението на Салвадор Алиенде. Особено внимание обърна на преврата и диктатурата на Аугусто Пиночет, наложената икономическа шокова терапия и последиците от нея върху страната. Лекцията беше последвана от дискусия и въпроси.


Отделно от организаторите на събитието беше подготвена и изложба на фотографии от разглеждания период, която може да бъде посетена и в близките седмици.

sivilov 2

sivilov n3

Д-р Александър Сивилов стана първият преподавател от Исторически факултет, който чрез лекцията си пренесе академичния дух на СУ в Студентски град и по-специално в СИЦ. Представянето му започна с приветствие към създателите и организаторите на СИЦ, като ни пожела да продължаваме да го развиваме. Той подари книгата си на Центъра, за което също му благодарим.

img 1591