Начало Раздели Свят Университетът на Съсекс окупиран в протест срещу съкращенията

Университетът на Съсекс окупиран в протест срещу съкращенията

ПечатЕ-поща

Над 100 студента окупираха конферентния център в Университета на Съсекс в Брайтън в протест срещу съкращаване на курсовете и загубата на работни места.

Студентите пуснаха следното изявление:

Окупирахме последния етажа на Брамбър Хаус, Университет на Съсекс, Брайтън. 106 души сме.

Решението за окупация бе взето след седмици на концентрирана кампания, по време на които управата на университета се провали в премахването на заплахата от принудителни намаления и закриване на курсове.

Ние разбираме, че атаката срещу работещите в образованието е атака срещу нас.

Стаята, която сме окупирали не е лекционна зала, а конферентен център. Като такъв, ние не пречим на обучението на нашите състуденти; по-скоро пречим на ключова част от стратегията на управата на университета да го използват като доходоносен бизнес.

Вълна от окупации има навсякъде из Калифорния, Ню Йорк, Гърция, Хърватска, Германия и Австрия, както и на други места - и не само в университетите. Изпращаме поздрави на солидарност и радостни погледи до всички движения за окупиране и до всички, борещи се срещу орязването на заплатите, услугите и закриването на работни места, които ще се засилват навсякъде в опитите на бизнеса и държавата да се измъкнат от кризата.

Но ние сме кризата.

Доходността не означава нищо в сравнение с разрушените животи, изгубените домове, строгите мерки, зелени или други. Туко-що научихме, че сме увеличили "оперативните разходи" - те бяха определили сградата за срещи  и сега трябва да го направят отново.

Ще им покажем "оперативни разходи".

Окупирай отново и отново, и отново.

НИКАКВИ ОРЯЗВАНИЯ НИКЪДЕ.

УНИВЕРСИТЕТЪТ Е ФАБРИКА. СТАЧКУВАЙ. ОКУПИРАЙ.

- Всички окупатори от 8 февруари.

http://defendsussex.wordpress.com